Aromatické šalvěje jsou pro své léčivé účinky známy už od starověku, i jejich název pochází z latinského slova salvere, které znamená léčit.
Dá se použít jako vykuřovadlo, ale také i dochucovadlo jídel a přísada do koření. Dochutí dušenou zeleninu, luštěniny a pokrmy z hovězího masa, zvěřiny, ryb.
Léčivé účinky:
- má blahodárný účinek na mozek
- působí na kůru velkého mozku
- oddaluje duševní vyčerpanost
- podporuje správnou činnost nervů, očí a žláz
- zlepšuje smysly a paměť
- zlepšuje koncentraci
- působí protizánětlivě a baktericidně
- účinně čistí a desinfikuje atmosféru, prostory, osoby, předměty, auru, čakry a emoce od negativních energií
- přivolává síly dobra, pozitivní energie, pozvedává ducha a rozšiřuje vědomí
Nový komentář