Panel uživatele

Parafín 62/66 1 kg

Parafín 62/66 1 kg

Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení. Buďte první!

Vaše hodnocení:

NOVINKA

Mikrokryštalický parafín s bodem tání v rozmezí 62 až 66 ° C a obsahem oleje do 1,5% (reálne 1,0). Kvalitní parafín s rozsáhlým použitím. Parafín vhodný pro použití nejen na svíčky ale i v lázeňství. Hmotnost: 1 kg

95 Kč

Skladové číslo:

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Od dodavatele

Doporučujeme používat při rozpouštění parafínu teploměr, neboť parafín se při cca 200°C sám vznítí. Parafín má bod tání 62 až 66 ° C.

Parafin roztápějte zásadně v hrnci nebo plechovkách ponořených do jiného hrnce s vodou. Pokud jej budete roztápět přímo na plotně, po celou dobu procesu tavení bedlivě sledujte a v okamžiku, kdy zbude jen trocha neroztaveného parafinu na dně ihned z plotýnky odstavte!!! Pokud se Vám kdykoliv stane, že se parafin vznítí, není třeba podléhat panice, stačí mít po ruce např. talíř, kterým hrnec zakryjeme a plamen tak okamžitě uhasíme.

Parafín naléváme při teplotě 80 – 90°C. Nejlépe 85°C.
Do středu formy vložíme knot, který připevníme např: voskem. Do parafínu vždy přidáváme Canditiv. Dávkuje se v množství 5 %. Přidává se do roztaveného vosku. Ve svíčkách zabraňuje tvorbě krystalů bublin a chyb na povrchu svíčky. Parafin zakaluje jen minimálně a zachovává si určitou průsvitnost.

POZOR! Při nalévání směsi musíme počítat s tím, že při tuhnutí parafin zmenšuje objem a to až o 20%. Proto je nutné propichovat vzniklý škraloup, aby se smršťování odehrávalo v místě dolévání. Pokud tak neučiníme, mohlo by se stát, že se smrští od některé stěny formy, čímž se svíčka znehodnotí. Mohla by také uvnitř vzniknout dutina. Propichujeme často (po dobu tuhnutí cca po 15 minutách), na dvou místech a dost hluboko. Dolívat stačí 2x - 3x - v průběhu tuhnutí a nakonec před úplným zatuhnutím, pokud už nejde více propichovat.

Tyto barvy jsou velmi jasné a kvalitní. Jsou to silné koncentráty.

 

Nový komentář

* (Povinné)

Nový dotaz k produktu

* (Povinné)

Přihlášení

Tato stránka používá cookies. Vice info